T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / EYÜPSULTAN - Eyüpsultan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Apps4SDS

Apps4SDS

Increasing Student Competencies in MobileApplications and Diversifying Digital Skills

 

Projemiz, öğrencilerin genellikle okulları için olumsuz olarak görülen cep telefonlarına olan güçlü bağımlılığına yanıt vermek için başlatıldı.

 Bu projede öğrenciler, geliştirecekleri bir beceri olan mobil uygulama geliştirme konusunda bilgi birikimlerini kazanacak ve geliştireceklerdir.

Proje, okullarımızda bulunan, bu tür ve miktardaki bilgileri işleyecek yaşta olan 15-18 yaş grubuna hitap etmektedir. Öğrenciler çeşitli kültürel geçmişlere sahiptir ve öğrencilerin önemli bir yüzdesi

ekonomik, kültürel, finansal vb. her türlü engelle karşı karşıya kalırlar ve bunları aşmaya çalışırlar. Katılımcılar buradan seçilecektir. Proje aynı zamanda BT öğretmenlerine de hitap eder .

Projenin amacı, öğretmenlerin ve öğrencilerin birlikte çalışmaları, fikirleri ve iyi uygulamaları paylaşmaları için gerekli çerçeveyi sağlamak ve mobil uygulamaların nasıl geliştirileceğini öğretmektir. Ayrıca projenin öngördüğü kültürlerarası diyalogla ilgili hedefler: hedef gruptaki öğrencilermobil uygulama geliştirmenin gereksinimlerine aşina olduklarında ve dijital becerileri geliştirdiklerinde, birçok öğrenci geliştirmeye katkıda bulunacaktır. Yeni mobil uygulamaların aktif olarak kullanılması. Ulusötesi toplantılara katılan tüm öğrenciler, yabancı kültürler hakkındaki bilgilerini de geliştireceklerdir. İngilizce ve ortakların diğer dillerinde iletişim becerilerini geliştirecekler ve ayrıca hoşgörü, karşılıklı saygı ve kültürlerarası anlayış geliştireceklerdir.

 

                                                                      ORTAKLARIMIZ

Werkstatt-Berufskolleg Unna , Germany

 

IPSEOA Lucio Petronio ,Italy

 

Agrupamento de Escolas Alcaides de Faria ,Portugal

 

Colegiul Economic "Maria Teiuleanu", Romania

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 30.06.2021 - Güncelleme: 30.06.2021 12:30 - Görüntülenme: 406
  Beğen | 0  kişi beğendi