e-Twinning

Proje Hakkında

21. yüzyılda insanların daha çok düşünmeye, araştırmaya ve keşfetmeye ihtiyacı var. Öğrencilerimiz bizim gibi değil, yeni nesil; daha çok düşünür, daha çok sorgular, nedenlerini bilmek isterler. İşte bu proje ile öğrencilerimizin Peygamberimiz Muhammed (sav)'in sünnetlerine olan ilgilerini çekmeyi amaçlıyoruz; ama farklı bir noktadan. Bu sünnetlere uyarak, sevgili Peygamberimizin neden kendisi gibi yaşamamızı tavsiye ettiğini öğrenmelerini istiyoruz. Öğrencilere sadece tüm sünnetlerin ve ibadetlerin aslında sağlık, sosyal hayat, aile, arkadaşlar ve komşular arasındaki ilişkiler, bilim, mantık vb. açılardan bize faydaları olduğunu keşfetmeleri için rehberlik edeceğiz. Sünnetler karakterimizi daha iyi ve daha güzel hale getirir, bedenlerimizi de daha sağlıklı hale getirir ve bizi daha mantıklı insanlar yapar. Bizi araştırmaya, soru sormaya, evreni, ilmi ve tabii ki Allah'ı keşfetmeye yönlendirirler. Hadis, sünnet ve ibadetler hakkında herkesin düşünmesi, araştırması gerekir, aynı şekilde bizim öğrencilerimiz de.

Proje Hakkında

AMAÇLAR

1. Öğrencilerin neden Peygamberimizin izinden gitmemiz gerektiğini düşünmeye sevk etmek. Peygamberimizi en iyi şekilde tanımak ve onun yolundan gitmek.

2. İngilizce, Fen ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersleri müfredatı ile bütünleşik disiplinler arası öğrenmeyi sağlayarak sünnetlerin bilim, biyoloji, sosyoloji, toplum vb. ile ilişkisini görmelerini sağlamak. Öğrencilerin sosyal ve mantıksal becerilerini geliştirmek ve ahlâklarını daha iyi hale getirmek ve güzel ahlâkı arttırmak.

3. Öğrencilerin bilimsel temelleri olan sünnetlerin faydalarını keşfetmelerini sağlamak. Sünnetler bizi daha sağlıklı, daha mantıklı, daha mutlu kılar, evreni ve Allah'ı araştırmaya, icat etmeye ve keşfetmeye yönlendirir.

5. Öğrencilerimizin kelime dağarcıklarını ve özellikle İslam hakkında İngilizce konuşma becerilerini

geliştirmek, böylece öğrenciler iletişim kurarak bilgi akışı sağlayacaklar.

7. Dijital araçları kullanma becerilerini desteklemek ve süreci eğlenceli ve etkili kılmak.

8. Teoriyi hayata geçirerek yaşayarak öğrenerek günlük hayatta sünnetlerin izinden gitmek.

26-04-202226-04-2022

21-04-202221-04-202221-04-202221-04-202228-04-2022