İSTANBUL / EYÜPSULTAN - Eyüpsultan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Okul Takımlarımız Başarıdan Başarıya Koşuyor

Günümüzde gelişen teknoloji ile birlikte, yetişkinler gibi çocuklar da hareketsizliğe alışmış durumdalar. Daha ilk yaşlarından itibaren televizyon, tablet, bilgisayar ve cep telefonu ile tanışan çocuklar, evlerinden hiç çıkmadan sadece okul teneffüslerinde vakit geçirerek büyüyorlar. Bu hayat şartları göz önüne alındığında, çocuklar için spor bir ihtiyaçtır. Vücut sağlığını, hormonları ve büyüme gelişimini destekler. Aynı zamanda sosyokültürel anlamda da nitelik kazandırır.

Okullarda beden eğitimi ve spor genel eğitimin ayrılmaz bir parçasıdır.Günümüzde beden eğitimi ve spor yetişmekte olan yeni nesillerin temel kaynağı olan insana, fikren ve bedenen sağlık kazandıran bir etkinlik planı olarak kabul edilmektedir. Bu doğrultuda okulumuz da öğrencilerimizin spor yapmalarına, sportif etkinliklere katılmalarına ayrıca önem vermektedir.

Yetenekleri doğrultusunda okul takımlarımıza seçilen öğrencilerimiz okulumuzu il, ilçe ve özel müsabakalarda temsil etmektedirler.Beden eğitimi öğretmenimiz Kenan TALAN önderliğnde birçok branşta okul takımlarımız oluşturuldu.Öğrencilerimizin yoğun ilgisi ve desteği her maçta yoğun bir şekilde devam ediyor.İlk olarak voleybol müsabakaları başladı.

Okulumuz kız voleybol takımı da müsabakalarda okulumuzu başarı ile temsil etmektedir.

Eyüp Sultan M. E. M. Okullar arası Voleybol şampiyonası D grubunda mücadele eden okul voleybol takımımızın şuana kadar almış olduğu sonuçlar:

Grup maçları

Oğuz Fen Bilimleri A. L   0 - 2   Eyüp Sultan Kız AİHL

*bir sonraki grup maçı 12 ocak da Rami Anadolu Lisesi ile.

Hazırlık maçları

Eyüp Sultan Kız AİHL   3 - 0   Rami Atatürk Anadolu Lisesi