T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / EYÜPSULTAN - Eyüpsultan Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

ORTAOKUL (5.Sınıfa Geçecekler) İÇİN KABUL SINAVI BAŞVURUSU

  • Lütfen başvuru yapmadan önce kılavuzu (KILAVUZ) dikkatle inceleyiniz.
  • 2023-2024 eğitim öğretim yılında 4.sınıfı bitirecek olan öğrenciler başvuru yapabileceklerdir.
  • Aşağıda verilen sınav başvuru linkinde yer alan başvuru formunu doğru ve eksiksiz doldurunuz.
  • Formu dolduran adaylar okulumuza gelerek "Sınav Giriş Belgesi" almalıdırlar. Sınav giriş belgesi almayan adaylar sınava alınamayacaktır. Hak kaybına uğramamak için Sınav Başvuru Belgenizi almayı unutmayınız.

Kabul Sınavı Bilgileri

Kurumumuza öğrenci kabul ederken uyguladığımız kabul sınavı, öğrencilerin şimdiye dek alıştığı çoktan seçmeli sınavlardan biraz farklı. Bir yandan okudukları sınıf seviyesinin müfredatına hâkimiyetlerini ölçerken diğer yandan okuduğunu anlama, verili bilgiyi yorumlama, analiz-sentez becerilerini de ölçüyoruz.

Soruların derslere göre dağılımı şu şekilde olacak;

  • Türkçe 10
  • Matematik 15
  • Fen Bilimleri 10
  • Sosyal Bilgiler 5
  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi 5
  • İngilizce 5
  • Genel Yetenek 10

Soru olmak üzere toplam 60 soru sorulacak ve sınav süresi 90 DK olacaktır.

 

Geçmiş yıllarda çıkmış soruları ve sınav hazırlık setlerini sınav giriş belgesi ile beraber okulumuzdan temin edebilirsiniz. 


 Kabul Sınavı Başvurusu

 

Okulumuza kabul sınavının birincisi 12 Mayıs 2024 Pazar günü saat 11.00'da yapılacaktır. İkinci sınav ise 26 Mayıs 2024 Pazar günü yine aynı saatte yapılacaktır. İki sınav yapılmasındaki maksat, sağlık vb. herhangi bir özründen dolayı sınavlara giremeyen öğrencilerimize bir şans daha tanımaktır. Dileyen adaylar her iki sınava da katılarak şansını artırabilir. 

1. Sınav için başvuru 01.03.2024 ile 10.05.2024 tarihleri arası;
2. Sınav için başvuru 13.05.2024 ile 24.05.2024 tarihleri arası yapılacaktır. (Birinci sınav için başvuru yapmış adayların yeniden başvuru yapmasına gerek yoktur. Fakat mutlaka ikinci sınav için sınav giriş belgesini okulumuzdan yeniden alması gerekmektedir.) 

Başvurusunu tamamlamış adayların giriş belgelerini mutlaka okuldan almaları gerekmektedir. Sınav giriş belgesini almayan adaylar kesinlikle sınava giremeyecektir.

Geçmiş yıllarda çıkmış soruları ve sınav hazırlık setlerini giriş belgelerini alırken okulumuzdan temin edebilirsiniz. Öğrencilerimizin sınavdan önce yeteri kadar çalışabilmesine imkan sağlamak için giriş belgelerini ve hazırlık setlerini mümkün olduğunca erken almanızı tavsiye ederiz.  

Lütfen başvuru için gerekli alanların tümünü doldurduğunuzdan emin olun. 

Öğrencinin başvuru şartlarını taşımaması, başvuru formunda yer alan bilgilerin eksik doldurulması, sınav giriş belgesinin alınmaması gibi sebeplerden doğabilecek başvuran kaynaklı tüm olumsuzluklarda ve hak kayıplarında tüm sorumluluk öğrenci VELİSİNE aittir.

>>>  Başvuru Yapmak İçin Tıklayınız...  <<<

 

10-02-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.03.2024 - Güncelleme: 07.03.2024 10:57 - Görüntülenme: 3135
  Beğen | 2  kişi beğendi